Το Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Λευκωσίας επιθυμεί να ενημερώσει για τα ακόλουθα:

 

(1) Με την Κ.Δ.Π. 6/2021 τα Δικαστήρια και τα Πρωτοκολλητεία περιλήφθηκαν στις ουσιώδεις υπηρεσίες κατόπιν ενεργειών και παραστάσεων του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου. Αναφορικά με τον τρόπο λειτουργίας τους αναμένεται αύριο, Δευτέρα 11/1/2021, εγκύκλιος/απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

 

(2) Ως έχει ήδη ανακοινωθεί από το Ανώτατο Δικαστήριο για τις δικαστικές υποθέσεις της Δευτέρας 11/1/2021 θα ισχύσει το ίδιο καθεστώς που ίσχυσε για τις 7 και 8/1/2021, το ίδιο θα ισχύσει και για τις καταχωρήσεις και λειτουργία των Πρωτοκολλητείων.

 

(3) Για την ποσόστωση του 15% αναφορικά με την λειτουργία των δικηγορικών γραφείων γίνονται έντονες παραστάσεις σε συνεργασία με τον Παγκύπριο Δικηγορικό Σύλλογο προς τον σκοπό αλλαγής του. Το ως άνω μέτρο το οποίο πλήττει καίρια το επάγγελμα μας και θα έχει δυστυχώς ως αποτέλεσμα το με μαθηματική ακρίβεια κλείσιμο δικηγορικών γραφείων είναι απαράδεκτο, αδικαιολόγητο και εξόχως δυσανάλογο.

 

(4) Αναφορικά με τα μέτρα στήριξης των εργαζομένων και επιχειρήσεων στον βαθμό που αυτά μας αφορούν, ως έχει ήδη ανακοινωθεί, θα διεξαχθεί αύριο, 11/1/2021 και ώρα 16:00, διαδικτυακή συζήτηση με την έντιμη Υπουργό Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων προς τον σκοπό ενημέρωσης των συναδέλφων και επίλυσης τυχόν αποριών.

Θα επανέλθουμε με νεώτερη ενημέρωση σχετικά με τα πιο πάνω.

 

Εκ της Επιτροπής.

0

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ