Φόρτωση Εκδηλώσεις

CYPRUS TABLETOP GAMING 2024

17 Απριλίου @ 4:26 πμ

Το Cyprus Tabletop Gaming 2024 επιστρέφει στις 14 Απριλίου, στο Pavilion Hall στη Λευκωσία, με την στήριξη του Οργανισμού Νεολαίας και του Δήμου Λακατάμιας!

https://cyprustabletopgaming.com

Με μεγάλη χαρά σας καλωσορίζουμε όλους ξανά για να απολαύσουμε μια ολόκληρη μέρα γεμάτη με επιτραπέζια παιχνίδια, αυτή τη φορά σε έναν πολύ μεγαλύτερο χώρο και με ακόμη περισσότερες δραστηριότητες.

Τιμή Εισιτηρίου: €8

Δωρεάν είσοδος για παιδιά 12 ετών και κάτω.

Hadjivangeli & Partners LLC is looking to recruit a Corporate Lawyer.

Corporate Lawyer (Ref: CA/04/2024)

Job Description:

 • Handling the formation and registration of companies;
 • Dealing with execution of changes in the structure of companies (shareholding, directorship, share capital, name) and submission of annual returns;
 • Handling of due diligence procedures, KYC
 • Liaising with clients, external regulators and professional advisers, such as lawyers and auditors;
 • Providing administrative support to lawyers;
 • Provision of assistance of liquidation proceedings;
 • Maintaining and keeping up to date all the secretarial files and statutory records of companies;
 • Handling the client’s portfolio concerning issues of resolutions, annual general meetings, powers of attorney, signing of documents, renewals etc.
 • Coordinate with registered agents overseas for the registration and de-registration of foreign companies.

Qualifications required:

 • University Bachelor degree  and /or Master degree in a relevant field and/or LLB in Law and/or Cyprus Bar qualified and/or Business Administration
 • Fluency in written and spoken in English. Russian would be an advantage.
 • Experience with Quorum will be considered as an advantage.
 • Junior Corporate Lawyer
 • Strong business communication skills
 • Computer literate (Microsoft Word, Excel, Outlook)
 • Able to work under strict deadlines.
 • Experience in corporate/commercial law, extensive experience in management of complex international business companies, KYC, International Law.

Deadline: Wednesday, 08 May 2024

Eligible applicants should forward their Curriculum Vitae by e-mail to banking@hadjivangeli.com quoting on subject the job position code.  

All applications will be treated in strict confidence.

Please note, that only candidates fulfilling the above mentioned qualification will be contacted for interview.

Στα πλαίσια των δράσεων κοινωνικής προσφοράς, η Επιτροπή του Δικηγορικού Συλλόγου Λευκωσίας αποφάσισε να στηρίξει την Παγκύπρια εκστρατεία του Παγκύπριου Συντονιστικού Συμβουλίου Εθελοντισμού (ΠΣΣΕ) για την υποστήριξη ευάλωτων οικογενειών «Υιοθετήστε» μια οικογένεια το Πάσχα και καλεί τα Μέλη του να συνδράμουν στη προσπάθεια, προσφέροντας:

 • Τα απαραίτητα για το γιορτινό τραπέζι
 • Πασχαλινά εδέσματα
 • Λαμπάδα, πασχαλινό αυγό για τα παιδιά
 • Δωροκουπόνια από υπεραγορές / καταστήματα
 • Οτιδήποτε άλλο μπορεί να προσφέρει χαρά στις οικογένειες το Πάσχα

Η συλλογή των ειδών θα γίνεται στο Εντευκτήριο του Δικηγορικού Συλλόγου Λευκωσίας από τη Δευτέρα 08/04/2024 μέχρι και την Παρασκευή 26/04/24 μεταξύ των ωρών 08:30 π.μ. – 01:00 μ.μ.

https://volunteerism-cc.org.cy/pagkypria-ekstrateia-quot-yiothetiste-quot-mia-oikogeneia-to-pascha-2024/

 

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Λευκωσίας είχε την ιδιαίτερη χαρά να φιλοξενήσει τον κ. Άγι Γεωργιάδη, Δικηγόρο, σε μια Εκπαιδευτική Ημερίδα που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 03/04/2024 και ώρα 16:00 – 19:00 με θέμα:

«ΚΔΠ 2023: Επίδοση, Εμφάνιση, Δικόγραφα και Διαχείριση Υποθέσεων»

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΟΜΙΛΗΤΗ

Η Εκπαιδευτική Ημερίδα αναγνωρίζεται ως πιστοποιημένο πρόγραμμα για σκοπούς Συνεχιζόμενης Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (ΣΕΕ), σύμφωνα με τον Κανονισμό Κ.Δ.Π 386/2017 με 3 πιστοποιημένες μονάδες CPD.

Ενοικιάζεται πλήρως ανακαινισμένο γραφείο στην Λεωφόρο Λουκή Ακρίτα, πλησίον του Ανώτατου και Επαρχιακού Δικαστηρίου.

Το γραφείο έχει συνολικό εμβαδόν 57 τ.μ.

Διαθέτει μικρό χώρο συνεδριάσεων, γραφείο διευθυντή, ανοιχτό χώρο γραφείων, 1 τουαλέτα και κουζίνα.

Επίσης, διαθέτει  πόρτα ασφαλείας με ηλεκτρονικό σύστημα ξεκλειδώματος, πρόνοιες για κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης, και πρόνοια για σύστημα πυρασφάλειας.

Ενοίκιο: €640

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε όπως επικοινωνείτε με τα γραφεία του Ταμείου Συντάξεως Δικηγόρων στο 228733310.

Ενοικιάζεται πλήρως ανακαινισμένο γραφείο στην Λεωφόρο Λουκή Ακρίτα, πλησίον του Ανώτατου και Επαρχιακού Δικαστηρίου.

Το γραφείο έχει συνολικό εμβαδόν 74 τ.μ.

Διαθέτει χώρο συνεδριάσεων, γραφείο διευθυντή, ανοιχτό χώρο γραφείων, 1 τουαλέτα και κουζίνα.

Επίσης, διαθέτει  πόρτα ασφαλείας με ηλεκτρονικό σύστημα ξεκλειδώματος, πρόνοιες για κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης, και πρόνοια για σύστημα πυρασφάλειας.

Ενοίκιο: €750

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε όπως επικοινωνείτε με τα γραφεία του Ταμείου Συντάξεως Δικηγόρων στο 228733310.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Λευκωσίας είχε την ιδιαίτερη χαρά να φιλοξενήσει τον κ. Νίκο Παναγιώτου, Δικηγόρο, σε μια Εκπαιδευτική Ημερίδα που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 19/03/2024 και ώρα 16:00 – 18:00 με θέμα:

«Εργατικό Δίκαιο και Τεχνολογία: Οι προκλήσεις της νέας εποχής – Οικονομία των Πλατφόρμων, Τηλεργασία, Αλγόριθμοι και Τεχνική Νοημοσύνη στην Απασχόληση, Εφαρμογές Επικοινωνίας και Συλλογική Διαπραγμάτευση / Εργασιακός Ακτιβισμός, Αλληλεπίδραση των Εργαζομένων με τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης»

Η Εκπαιδευτική Ημερίδα αναγνωρίζεται ως πιστοποιημένο πρόγραμμα για σκοπούς Συνεχιζόμενης Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (ΣΕΕ), σύμφωνα με τον Κανονισμό Κ.Δ.Π 386/2017 με 2 πιστοποιημένες μονάδες CPD.

Ενοικιάζεται πλήρως ανακαινισμένο γραφείο στην Λεωφόρο Λουκή Ακρίτα, πλησίον του Ανώτατου και Επαρχιακού Δικαστηρίου.

Το γραφείο έχει συνολικό εμβαδόν 96 τ.μ. και 8 τ.μ. καλυμμένες βεράντες.

Διαθέτει χώρο συνεδριάσεων, γραφείο διευθυντή, ανοιχτό χώρο γραφείων, 2 τουαλέτες και κουζίνα.

Επίσης, διαθέτει  πόρτα ασφαλείας με ηλεκτρονικό σύστημα ξεκλειδώματος, πρόνοιες για κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης, και πρόνοια για σύστημα πυρασφάλειας.

Ενοίκιο: €1,100

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε όπως επικοινωνείτε με τα γραφεία του Ταμείου Συντάξεως Δικηγόρων στο 228733310.

Συνάντηση με Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξεως κ. Μάριο Χαρτσιώτη στις 13.03.2024

Στις 13.03.2024 αντιπροσωπεία του Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Λευκωσίας είχε συνάντηση με τον Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κ. Μάριο Χαρτσιώτη στα γραφεία του Υπουργείου.

Η συνάντηση διεξήχθη σε κλίμα συναντίληψης για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δικηγόροι της Λευκωσίας και ο Υπουργός εξέφρασε την ετοιμότητα και προθυμία του να συμβάλει στο μέγιστο δυνατό βαθμό για την επίλυση τους.

Συζητήθηκαν μεταξύ άλλων τα εξής σημαντικά θέματα:

Κτηριακό. Με μεγάλη ικανοποίηση λάβαμε την πληροφόρηση ότι το νέο Δικαστικό μέγαρο Λευκωσίας είναι 1ο στην ατζέντα των έργων του Υπουργείου και  αναμένεται ότι θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το 2029-2030 και το οποίο θα έχει την δυνατότητα να στεγάζει όλα τα Δικαστήρια της Λευκωσίας.  Στα πλαίσια αυτού θα δημιουργηθεί επιπλέον χώρο στάθμευσης στον χώρο των Ηνωμένων Εθνών για περίπου 900 αυτοκίνητα.

Έχουμε ενημερωθεί ότι υπάρχει διαθέσιμο κονδύλι περίπου €500,000 για το 2024 το οποίο θα δαπανηθεί για την ανακαίνιση του κτηρίου 3 στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας.

Θα γίνουν προσπάθειες επίσης να μας δοθούν περαιτέρω διευκολύνσεις σε σχέση με τον χώρο στάθμευσης περί των Δικαστηρίων Λευκωσίας.

Έχουμε συμφωνήσει να σταλεί επιστολή στον Υπουργό με τις προτάσεις μας για αναβάθμιση των υφιστάμενων κτηριακών εγκαταστάσεων του Δικαστηρίου έτσι ώστε να γίνει προσπάθεια συμπερίληψης κονδυλίου στον επόμενο προϋπολογισμό.

Το Υπουργείο αναγνωρίζει ότι υπάρχει σοβαρό θέμα καθυστέρησης με την δακτυλογράφηση των Διαταγμάτων και των καταλόγων εξόδων στην Λευκωσία καθώς και έλλειψη προσωπικού. Μας ενημέρωσε ότι θα δοθεί προτεραιότητα στην επόμενη πρόσληψη γραμματειακού προσωπικού για στελέχωση του Δικαστηρίου Λευκωσίας.

Έχουμε ενημερωθεί ότι μετά από συνάντηση του Υπουργού και του Ανωτάτου Δικαστηρίου ημερ. 11/03/2024 έχουν ζητηθεί 26 βοηθοί Δικαστών και 75 άτομα ως γραμματειακό προσωπικό. Ενημερωθήκαμε επίσης ότι μέχρι το 2025 αναμένεται να εγκατασταθεί το σύστημα ηχογράφησης στα Δικαστήρια.

Εντάλματα: Ο Υπουργός ενημέρωσε ότι υπάρχουν περίπου 295,000 εντάλματά που εκκρεμούν που ανέρχονται περίπου στο ποσό των   €300,000,000 και ότι πολλά από αυτά εκκρεμούν κατά προσώπων που έχουν αποβιώσει, διαγραφεί κτλ.  Για να μπορέσει να επιταχυνθεί η διαδικασία εκτέλεσης των, πέραν των υπολοίπων μέτρων που προτίθεται να λάβει το Υπουργείο όπως πρόσληψη αστυνομικών κτλ, συμφωνήθηκε όπως καλέσουμε τα μέλη μας να ενημερώσουν εντός των επόμενων 2 μηνών (μέσω του Συλλόγου) ποια από τα εντάλματα τους που εκκρεμούν αφορούν σε φυσικά πρόσωπα που απεβίωσαν ή νομικά πρόσωπα που έχουν διαγραφεί έτσι ώστε να γίνει προσπάθεια περιορισμού των ενταλμάτων μέσω απόσυρσης αυτών που δεν έχουν πιθανότητα εκτέλεσης και να μπορεί η αστυνομία να επικεντρωθεί στα υπόλοιπα.

Συζητήθηκαν επίσης διαφορα αλλα θέματα όπως  το θέμα πιστοποίησης υπογραφών υπό μορφή Αpostille καθώς και το θέμα της σφράγισης εγγράφων.

Συζητήθηκε το θέμα της διαμεσολάβησης και συμφωνήσαμε όπως βοηθήσουμε στην προώθηση της.

Συζητήθηκε επίσης η ανάγκη προώθησης της Κοινοτικής Εργασίας ως Εναλλακτικής Ποινή όταν συντρέχουν οι προϋποθέσεις. Συμφωνήθηκε η διοργάνωση σχετικής διάλεξης από κοινού με λειτουργούς του Υπουργείου για καλύτερη ενημέρωση των συναδέλφων για το θέμα αυτό.

Ευχαριστούμε τον Υπουργό για την προθυμία και κατανόηση που επέδειξε στα θέματα που τέθηκαν και κυρίως για την δέσμευση του να συνεχιστεί η στενή συνεργασία και επαφή προς τον σκοπό επίλυσης των προβλημάτων που ως δικηγόροι της Λευκωσίας αντιμετωπίζουμε καθημερινά.

Στις 13/03/2024 ο ΠΔΣ κλήθηκε να παραστεί σε συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Νομικών με θέμα την ανέγερση του νέου Δικαστικού Μεγάρου στην Λευκωσία.

Παρατίθεται κατωτέρω η σχετική ανακοίνωση του ΠΔΣ με αυτόδηλο περιεχόμενο.

Οι αρμόδιοι Υπουργοί σε σχετική ερώτηση τοποθέτησαν την ολοκλήρωση και παράδοση του έργου περί το 2029-2030.

Ανακοίνωση για τη συζήτηση του θέματος της ανέγερσης νέων Δικαστηρίων στη Λευκωσία στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Νομικών

Στο πλαίσιο της σημερινής συνεδρίας της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Νομικών, Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως εξετάστηκε αυτεπάγγελτα, έπειτα από εισήγηση του Προέδρου της Επιτροπής κ. Νίκου Τορναρίτη, η ανάγκη άμεσης ανέγερσης νέων Δικαστηρίων στη Λευκωσία.

Στη συνεδρία προσκλήθηκε και παρευρέθηκε ο ΠΔΣ ο οποίος εκπροσωπήθηκε από τον Πρόεδρο, κ. Μιχάλη Βορκά, τους Προέδρους των Δικηγορικών Συλλόγων Λευκωσίας και Κερύνειας, κ.κ. Στέφανο Σκορδή και Νικόλα Κωνσταντινίδη αντίστοιχα καθώς και τον Πρόεδρο της Επιτροπής Μεταρρύθμισης και Πολιτικής Δικονομίας του ΠΔΣ, κ. Νικόλα Κυριακίδη.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, οι αρμόδιοι Υπουργοί, Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως και Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, κ.κ. Μάριος Χαρτσιώτης και Αλέξης Βαφεάδης, οι οποίοι ενημέρωσαν για την πρόοδο που έχει επιτευχθεί σε σχέση με τις απαραίτητες τεχνοκρατικές διαδικασίες που απαιτούνται για υλοποίηση του έργου, το οποίο έχει ενταχθεί στις προτεραιότητες έργων της Κυβέρνησης μετά από πρόσφατη απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου. Σύντομα αναμένεται η προκήρυξη του αρχιτεκτονικού διαγωνισμού.

Ειδικότερα, έχουν συμπληρωθεί οι απαραίτητες μελέτες και έχουν εξευρεθεί λύσεις για τα θέματα ασφάλειας και προσβασιμότητας των νέων κτηριακών εγκαταστάσεων που θα αναπτυχθούν στον χώρο πλησίον του υφιστάμενου Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας-Κερύνειας.

Αναφορά έγινε και στην ανακαίνιση και αναβάθμιση των υφιστάμενων κτηριακών εγκαταστάσεων των Δικαστηρίων στη Λευκωσία και αναμένεται η συνέχισή τους.

Ο ΠΔΣ χαιρέτισε την πρόοδο που έχει επιτευχθεί και τόνισε τη σημαντικότητα του συγκεκριμένου έργου για την εύρυθμη λειτουργία της δικαιοσύνης στον τόπο μας αλλά και την ανάγκη να υπάρξει συνεχής επικοινωνία και ουσιαστική συμμετοχή των δικηγόρων στη διαδικασία, όντας η πλειοψηφία των χρηστών των δικαστηριακών υποδομών.

Ο ΠΔΣ θα συνεχίσει να παρακολουθεί την περαιτέρω προώθηση και υλοποίηση του έργου από τους αρμόδιους φορείς και να εργάζεται συντονισμένα με τις απαραίτητες συνέργειες προς αποφυγή οποιασδήποτε περαιτέρω καθυστέρησης στην υλοποίηση αυτού του σημαντικού έργου για την Κυπριακή Δημοκρατία.

Εκφράζουμε τις θερμές ευχαριστίες μας προς τον Πρόεδρο και μέλη της Επιτροπής Νομικών της Βουλής για το ενδιαφέρον που επιδεικνύουν στο συγκεκριμένο ύψιστης σημασίας ζήτημα.

Μοιραστείτε το

 • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
17 Απριλίου, 2024
Ώρα:
4:26 πμ
Notice: Trying to get property 'labels' of non-object in /var/www/vhosts/nba.org.cy/httpdocs/wp-includes/general-template.php on line 1520

Notice: Trying to get property 'name' of non-object in /var/www/vhosts/nba.org.cy/httpdocs/wp-includes/general-template.php on line 1520
data-title="Προσεχείς Εκδηλώσεις – Nicosia Bar Association" data-viewtitle="Προσεχείς Εκδηλώσεις">