ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ (NEWSLETTER) ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2021

ΜΗΝΙΑΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

(Newsletter)

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2021

Αγαπητές / Αγαπητοί,

Κατά τον μήνα Οκτώβριο του 2021 έλαβαν χώρα οι εξής κύριες δράσεις του Συμβουλίου:

  • ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ

Η τακτική Συνεδρία του Συμβουλίου έλαβε χώρα στις 13/10/21 διαδικτυακά.

Οι κύριες αποφάσεις ήταν:

  1. Διάφορα/Απορρέοντα

(α)     Αγιασμός

Τελέστηκε ο καθιερωμένος ετήσιος Αγιασμός στις 08/10/2021.

(β)     Αιμοδοσία

Θα πραγματοποιηθεί Αιμοδοσία σε συνεργασία με το Ανώτατο Δικαστήριο και τον Δικηγορικό Σύλλογο Κερύνειας στις 18/11/2021.

Η Αιμοδοσία θα είναι εις μνήμη των Δικηγόρων που απεβίωσαν τα τελευταία 2 έτη και εις μνήμη υπαλλήλων / λειτουργών των Δικαστηρίων.

  1. Κτιριακό Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας

(α) Συνάντηση με Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξεως αναφορικά με τις κτιριακές εγκαταστάσεις την 1η Νοεμβρίου 2021.

(β) Κατόπιν επιστολής του Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Λευκωσίας προς την Πρόεδρο του Ανωτάτου Δικαστηρίου ημερομηνίας 21/09/2021, αναφορικά με τα προβλήματα στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας, έχει σταλεί επιστολή από την Αρχιπρωτοκολλητή του Ανωτάτου Δικαστηρίου για τις κτιριακές εγκαταστάσεις του Ε.Δ.Λ. κατόπιν επικοινωνίας τους με τα αρμόδια τμήματα: Τμήμα Δημοσίων Έργων, Τμήμα Ηλεκτρομηχανολογικών Υπηρεσιών και Τμήμα Δασών και μας ενημέρωσαν πως θα υλοποιηθούν τα ακόλουθα:

  1. Μετακίνηση αχρείαστων επίπλων και αντικειμένων από τις αίθουσες και γενικά από τους χώρους του Δικαστηρίου από το Τμήμα Δημοσίων Έργων
  2. Καθαρισμός όλου του περιβάλλοντος χώρου των Δικαστηρίων από το Τμήμα Δημοσίων Έργων.
  3. Μπογιάτισμα όλων των χώρων και/ή αιθουσών. Επιδιόρθωση δαπέδων όπου χρειάζεται από το Τμήμα Δημοσίων Έργων
  4. Δημιουργία τουαλετών σε κάθε κτίριο του Ε.Δ.Λ. για χρήση από τους Δικηγόρους από το Τμήμα Δημοσίων Έργων.
  5. Συντήρηση Ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων ούτως ώστε τα καλώδια να μην εμποδίζουν την ελεύθερη κυκλοφορία και πρόσβαση από το Τμήμα Ηλεκτρομηχανολογικών Υπηρεσιών
  6. Έλεγχος και καθαριότητα και/ή αλλαγή συστήματος κλιματισμού όπου χρειάζεται από το Τμήμα Ηλεκτρομηχανολογικών Υπηρεσιών, η οποία έχει ολοκληρωθεί.
  7. Καθαρισμός των γύρω χώρων από το Τμήμα Δασών, έχει ολοκληρωθεί.
  8. Επιδιορθώσεις στο κτίριο του Δικηγορικού Συλλόγου Λευκωσίας. Αντικατάσταση τουαλετών του Δ.Σ.Λ., λόγω παλαιών κατασκευών, ανάγκη δημιουργίας αποχωρητηρίου για ΑΜΕΑ και χώρων αναπήρων και αντικατάσταση υδραυλικών προβλημάτων που παρουσιάζονται, από το Τμήμα Δημοσίων Έργων και το Τμήμα Ηλεκτρομηχανολογικών Υπηρεσιών
  9. Ανάγκη μπογιατίσματος εσωτερικά όλων των χώρων του Δ.Σ.Λ. και αντικατάσταση πορτοπαραθύρων από το Τμήμα Δημοσίων Έργων.

Αποφασίστηκε η Επιτροπή Κτιριακών Θεμάτων του Δ.Σ.Λ να μελετήσει την επιστολή για να επισπεύσει την διαδικασία για την υλοποίηση των πιο πάνω.

Επιπλέον η Επιτροπή Κτιριακών Θεμάτων του Δ.Σ.Λ. θα επικοινωνήσει με τον Δήμο Λευκωσίας για να προβαίνουν συνεχώς σε καθαριότητα στον χώρο στάθμευσης των Δικηγόρων στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας.

  1. IJUSTICE (Προβλήματα και Διαδικασία) και Διαδικασία 1ων εμφανίσεων και γενικότερα θέματα που θα προκύψουν.

Έγινε συζήτηση για ενέργειες και διαβήματα. Να γίνει επιστολή προς συναδέλφους να αυξηθεί η χρήση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

  1. Σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών.

Έχουν ολοκληρωθεί οι εγγραφές και θα ανακοινωθούν οι ημερομηνίες των μαθημάτων.

  1. Προσφορά από Evenzia για το πρόγραμμα ανανέωσης αδειών.

Η Επιτροπή αποφάσισε να λάβουμε ακόμα μια προσφορά για τον πρόγραμμα και να προχωρήσουμε με την χαμηλότερη.

  1. Προσφορά για αναβάθμιση του προγράμματος στα ταμεία των χαρτοσήμων.

Αποφασίστηκε πως στο παρόν στάδιο δεν απαιτείται αναβάθμιση του προγράμματος. Θα επανεξετασθεί το θέμα σε επόμενες συνεδρίες.

  1. Παράπονα Δικηγόρων αναφορικά με τις Υποθέσεις του Δήμου Στροβόλου.

Η Επιτροπή του Δικηγορικού Συλλόγου Λευκωσίας δεν έχει κάποια συμφωνία με τον Δήμο Στροβόλου αναφορικά με τις υποθέσεις που λαμβάνουν οι Δικηγόροι.

Ο Γραμματέας του Συλλόγου θα επικοινωνήσει με το αρμόδιο τμήμα του Δήμου Στροβόλου για να μεταφέρει τα παράπονα των Δικηγόρων.

  1. Επιστολή από ΚΕΒΕ για εναλλακτικούς τρόπους επίλυσης διαφορών.

Αποφασίστηκε η πραγματοποίηση συνάντησης μαζί με το ΚΕΒΕ με εκπροσώπους του Δικηγορικού Συλλόγου Λευκωσίας και του Δικηγορικού Συλλόγου Λεμεσού.

  • ΔΡΑΣΕΙΣ

04/10/21             20η Απολύμανση κτηρίων.

Σε συνεννόηση με την Διοικητική Πρωτοκολλητή του Ε.Δ.Λ. πραγματοποιήθηκε απολύμανση από εξειδικευμένο συνεργείο σε όλες τις αίθουσες του Δικηγορικού Συλλόγου και σε όλα τα κτήρια του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας.

08/10/21             Αγιασμός

Με την έναρξη της νέας δικαστικής χρονιάς τελέσθηκε στο προαύλιο του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας ο καθιερωμένος ετήσιος Αγιασμός από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Νεαπόλεως κ. Πορφύριο.

18/10/21             Ανάθεση υποθέσεων τροχαίας και φορολογίας του Δήμου Λευκωσίας σε Δικηγόρους.

Ως περίοδος υποβολής των αιτήσεων έχει καθοριστεί από τον Δήμο Λευκωσίας η 18η Οκτωβρίου μέχρι και την 18η Νοεμβρίου 2021.

  • ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

04/10/21             Ανακοίνωση Ανωτάτου Δικαστηρίου

Τελετή παρουσίασης Εγγεγραμμένων Δικηγόρων

04/10/21             Μηνιαίο Ενημερωτικό Δελτίο

Ιούλιος και Αύγουστος 2021

11/10/21             Πρεσβεία της Ελλάδας στην Κύπρο

Αναζήτηση Δικηγόρων για συνεργασία με το γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Πρεσβείας της Ελλάδας στην Κύπρο.

11/10/21             Μαθήματα Πρώτων Βοηθειών

Η Επιτροπή του Δικηγορικού Συλλόγου Λευκωσίας σε συνεργασία με τον Κυπριακό Ερυθρό Σταυρό, αποφάσισε την πραγματοποίηση παράδοσης μαθημάτων Πρώτων Βοηθειών ως τα πιο κάτω προγράμματα:

  • «Πρώτες Βοήθειες στην Εργασία – Επείγοντα Περιστατικά»
  • «Αυτόματη Εξωτερική Απινίδωση – Βασική Υποστήριξη Ζωής»

11/10/21             Παγκόσμια Ημέρα Όρασης και Διεθνής Ημέρα του Λευκού Μπαστουνιού.

15/10/21             Ημερολόγια 2022       

15/10/21             Ανάθεση Υποθέσεων Τροχαίας και Φορολογίας του Δήμου Λευκωσίας σε Δικηγόρους

27/10/21             12η Μεγάλη Εθελοντική Αιμοδοσία

Η Δικαστική Υπηρεσία σε συνεργασία με τον Δικηγορικό Σύλλογο Λευκωσίας και τον Δικηγορικό Σύλλογο Κερύνειας διοργανώνουν Αιμοδοσία την Πέμπτη 18/11/2021 και ώρα 10:00π.μ. μέχρι τις 03:00 μ.μ. στην αίθουσα διαλέξεων του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

Η Αιμοδοσία τελείται εις μνήμη Δικηγόρων Λευκωσίας και Κερύνειας και Λειτουργών των Δικαστηρίων.

Ευχαριστούμε για την στήριξη σας.

Θα συνεχίσουμε την προσπάθεια προς το καλώς νοούμενο συμφέρον όλων μας αλλά και της δικαιοσύνης και είμαστε πρόθυμοι να ακούσουμε εισηγήσεις και/ή απόψεις σας σχετικά.

Εκ του Συμβουλίου

19 Νοεμβρίου, 2021

 

0

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ