ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

 

Εν πρώτοις ευχόμαστε καλό νέο έτος, υγεία και ευτυχία σε εσάς και τις οικογένειες σας.

Ενόψει και της επικείμενης έναρξης της δικαστικής περιόδου και της έξαρσης της πανδημίας επιθυμούμε να επαναλάβουμε τα κάτωθι:

 

  1. Προτρέπεστε όπως χρησιμοποιείτε όσο το δυνατό περισσότερο το σύστημα ηλεκτρονικής επικοινωνίας με το Δικαστήριο για αποφυγή φυσικών εμφανίσεων στο Δικαστήριο και περιορισμό τους μόνο στις απολύτως αναγκαίες. Από πλευράς μας θα προχωρήσουμε σε επαφές με τη Διοικητική Πρόεδρο του Δικαστηρίου Λευκωσίας προς τον εν λόγω σκοπό.

 

  1. Υπενθυμίζουμε ότι το σύστημα ηλεκτρονικής δικαιοσύνης (ijustice) έχει τεθεί σε λειτουργία και ότι από την 1/2/2022 δεν θα επιτρέπεται η φυσική καταχώρηση εγγράφων όσον αφορά νέες υποθέσεις. Έχουμε ήδη διορίσει υπεύθυνο άτομο για την υποβοήθηση σας όσον αφορά την χρήση και εκμάθηση του συστήματος και θα οριστεί και επιπρόσθετο άτομο από 1/2/22 για τον σκοπό αυτό. Θα επανέλθουμε με νεώτερη λεπτομερή ανακοίνωση σχετικά.

 

  1. Αναφορικά με το ζήτημα που προέκυψε με τους ανελκυστήρες του κτιρίου στο οποίο στεγάζεται το Οικογενειακό και Εργατικό Δικαστήριο είμαστε σε επικοινωνία με τους αρμόδιους για άμεση επίλυση του. Σημειώνουμε ότι οι αρμόδιοι Πρωτοκολλητές έχουν ενεργήσει τάχιστα προς τον σκοπό αυτό. Eπαναλαμβάνουμε ότι γίνονται συνεχείς παραστάσεις και συζητήσεις προς τον σκοπό μεταστέγασης των εν λόγω Δικαστηρίων και μεταφοράς τους στον χώρο του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας και έχουμε λάβει διαβεβαιώσεις για μεταφορά των εν λόγω Δικαστηρίων στο κτίριο του «Astra».

 

  1. Τέλος επαναλαμβάνουμε τις ανακοινώσεις μας, οι οποίες επισυνάπτονται, για το θέμα της ασφαλιστικής κάλυψης, των εκπαιδευτικών ημερίδων και σεμιναρίων και του εκπτωτικού προγράμματος.

Εκ της Επιτροπής του Δικηγορικού Συλλόγου Λευκωσίας

0

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ