ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΕΛΕΓΧΟ SAFE PASS

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Δυστυχώς έχουμε πληροφορηθεί ότι συνάδελφοι δεν τηρούν τα εκδοθέντα διατάγματα και/ή μέτρα στο θέμα της πανδημίας και ειδικότερα αρνούνται να επιδείξουν safe pass ή απαιτούν να εισέρχονται στους χώρους των Δικαστηρίων χωρίς να τηρούν τις απαιτήσεις-προϋποθέσεις που βάσει των εκδοθέντων διαταγμάτων υφίστανται.

Αυτό ως ενέργεια πέραν των νομικών της παραμέτρων αποτελεί και ασέβεια προς τους υπολοίπους λειτουργούς της δικαιοσύνης και πρόσωπα που επισκέπτονται τους χώρους των δικαστηρίων.

Τονίζουμε ότι οφείλουμε να τηρούμε τα εκδοθέντα διατάγματα στο θέμα της πανδημίας και να σεβόμαστε τόσο την υγεία των συναδέλφων, δικαστών και λοιπών λειτουργών της δικαιοσύνης όσο και την ιδιότητα μας ως συλλειτουργών της δικαιοσύνης. Φαινόμενα αυτοδικίας ή μη συνεργασίας δεν αρμόζουν στην ιδιότητα μας.

Ως Σύλλογος έχουμε ήδη προβεί σε παραστάσεις σχετικά με την βελτίωση των μέτρων επιτήρησης της εφαρμογής των διαταγμάτων και θα σας κρατούμε ενήμερους.

Τέλος παρακαλούμε όλους τους συναδέλφους να επιδείξουν πνεύμα συνεργασίας και να τηρούν τους νόμους, διατάγματα και σχετικούς κανονισμούς συμπεριλαμβανομένης και της δεοντολογίας που διέπει το λειτούργημα μας καθότι σε αντίθετη περίπτωση θα αναγκαστούμε να εφαρμόσουμε τις σχετικές πρόνοιες του Πειθαρχικού Κώδικα προβαίνοντας στις ανάλογες ενέργειες κάτι το οποίο δεν επιδιώκουμε να συμβεί.

Εκ της Επιτροπής του Δικηγορικού Συλλόγου Λευκωσίας

0

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ