ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΠΡΟΕΔΡΟ ΑΝΩΤΑΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ

 

Σήμερα ο Πρόεδρος και Μέλη του Συμβουλίου συναντήθηκαν με τον Έντιμο Πρόεδρο του Ανωτάτου Δικαστηρίου, κ. Ναθαναήλ, και τους Έντιμους Δικαστές του Ανωτάτου Δικαστηρίου κ.κ. Παρπαρίνο και Λιάτσο.

Κατά την συνάντηση έγινε ενημέρωση από τον Πρόεδρο και Μέλη του Συμβουλίου για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε οι δικηγόροι της Λευκωσίας ιδίως με την νέα έξαρση της πανδημίας.

Ο Πρόεδρος και οι Δικαστές του Ανωτάτου Δικαστηρίου έδειξαν να γνωρίζουν τα πλείστα από τα προβλήματα που τους αναφέραμε και επέδειξαν προθυμία και ετοιμότητα για άμεση λήψη μέτρων για αντιμετώπιση τους και κυρίως για μείωση του αριθμού των μη απαραίτητων εμφανίσεων στα Δικαστήρια και μας ενημέρωσαν για την επαναφορά στο καθεστώς που ίσχυε Παγκύπρια στα Δικαστήρια τον Απρίλιο.

Χαιρέτησαν την πρωτοβουλία του Δικηγορικού Συλλόγου Λευκωσίας για την παραχώρηση της αίθουσας εντευκτηρίου για διευκόλυνση των δικηγόρων στην καταχώρηση δικογράφων και αιτήσεων.

Επίσης μας ανέφεραν ότι θα πρέπει να ασκηθούν πιέσεις προς την εκτελεστική εξουσία για επίλυση του στεγαστικού προβλήματος των δικαστηρίων της πρωτεύουσας.

Επίσης ζήτησαν την συνεργασία μας σε θέματα παραπόνων για την λειτουργία των Δικαστηρίων και γενικότερα για τα θέματα που εμπίπτουν εντός των αρμοδιοτήτων τους και ανέφεραν ότι επιθυμία τους είναι να υπάρχει ανοιχτός δίαυλος επικοινωνίας με τους δικηγόρους μέσω και του Συμβουλίου του Συλλόγου μας και να υπάρχουν καλές σχέσεις μεταξύ Δικαστών και Δικηγόρων ως συλλειτουργών της δικαιοσύνης.

Ευχαριστούμε τον Έντιμο Πρόεδρο του Ανωτάτου Δικαστηρίου και τους Έντιμους Δικαστές για την συνάντηση και για την προθυμία που επέδειξαν και ευελπιστούμε σε αγαστή συνεργασία και συμπόρευση στο μέλλον για προς το καλώς νοούμενο συμφέρον της δικαιοσύνης.

 

Εκ του Συμβουλίου.

Λευκωσία 22/10/2020

0

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ