ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟΥ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΜΕΣΩ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟΥ

Η Επιτροπή του Δικηγορικού Συλλόγου Λευκωσίας επιθυμεί να σημειώσει τα εξής:

 

(α) Δυστυχώς παρά τις ενέργειες και παραστάσεις μας μέχρι και σήμερα οι θέσεις μας για διατήρηση του μέτρου της επικοινωνίας με το Δικαστήριο μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και του περιορισμού της φυσικής παρουσίας των δικηγόρων στις ακροάσεις και/ή εκεί όπου το Δικαστήριο κατ’ εξαίρεση κρίνει ότι είναι αναγκαία δεν φαίνεται να έχει γίνει αποδεκτή.

 

(β) Επαναλαμβάνουμε ότι το μέτρο της επικοινωνίας με το Δικαστήριο με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο αποτέλεσε ένα από τα σημαντικά βήματα προόδου που σημειώθηκαν τις τελευταίες δεκαετίες στο χώρο της δικαιοσύνης και ότι είμαστε βέβαιοι ότι, η συντριπτική πλειοψηφία των δικαστών και των δικηγόρων συμφωνεί μαζί μας ότι, θα πρέπει να συνεχιστεί μέχρις ότου αντικατασταθεί από ένα μόνιμο σύστημα στο πλαίσιο της ηλεκτρονικής δικαιοσύνης.

 

(γ) Τονίζουμε ότι η επαναφορά των λεγόμενων «πρώτων εμφανίσεων» συνιστά άμεσο κίνδυνο για τη δημόσια υγεία, καθώς η πανδημία του κορωνοϊού δεν έχει ακόμα εξαλειφθεί και είναι τουλάχιστον πρόωρο να επιτραπεί ο συνωστισμός δεκάδων ατόμων σε μικρές αίθουσες χωρίς προφανή λόγο.

 

(δ) Ενόψει των πιο πάνω είμαστε δυστυχώς αναγκασμένοι να προβούμε σε πιο δραστικά μέτρα και ενέργειες ως ακολούθως:

 

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Ανώτατο Δικαστήριο αύριο μεταξύ των ωρών 10:00 – 11:00 στην οποία θα παρίστανται τα μέλη του Συμβουλίου μας. Aν οιοσδήποτε συνάδελφος επιθυμεί να παραστεί στην εν λόγω συγκέντρωση παρακαλείται να πράξει τούτο τηρώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα και μέτρα προστασίας.

 

Εκ της Επιτροπής

0

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ