ΕΚΔΙΚΑΣΗ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ BACKLOG – ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΣΤΟ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ

Το Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Λευκωσίας επιθυμεί να ενημερώσει για τα ακόλουθα:

(1) Κατόπιν σχετικής επιστολής μας έχουμε ενημερωθεί και επίσημα ότι έχει ληφθεί απόφαση για μεταφορά και στέγαση των δικαστών του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας που εκδικάζουν υποθέσεις του προγράμματος backlog στο κτίριο του «Φιλοξένεια».

 

(2) Ως εκπρόσωποι των δικηγόρων της Λευκωσίας με νεώτερη επιστολή μας εκφράσαμε για ακόμη μια φορά την αντίθεση μας με αυτή την απόφαση και επαναλάβαμε ότι μια τέτοια ενέργεια θα δημιουργήσει ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα τόσο στους δικηγόρους όσο και στην λειτουργία των δικαστηρίων.

 

(3) Ως Δικηγορικός Σύλλογος Λευκωσίας έχουμε επανειλημμένα εκφράσει την βούληση και ετοιμότητα μας για συνάντηση και διάλογο με το Ανώτατο Δικαστήριο και όλους τους φορείς έτσι ώστε να βοηθήσουμε στην εξεύρεση των καλύτερων δυνατών λύσεων υπό τις περιστάσεις. Οι δικηγόροι, ως συλλειτουργοί της δικαιοσύνης, έχουμε σθεναρή βούληση και προθυμία να συμβάλουμε εποικοδομητικά στην επίλυση των προβλημάτων που όλοι αναγνωρίζουμε ότι υπάρχουν. Πρέπει όμως να υπάρχει διάλογος και συναπόφαση σε σημαντικά θέματα που επηρεάζουν όλους και όχι να βρισκόμαστε διαρκώς προ ειλημμένων αποφάσεων οι οποίες κατά την άποψη μας δυσχεραίνουν την κατάσταση και επιδεινώνουν τα προβλήματα.

 

(4) Έχουμε προωθήσει ως εισήγηση μας για το συγκεκριμένο θέμα όπως μεταφερθεί το Διοικητικό Δικαστήριο στον χώρο του Ανωτάτου Δικαστηρίου (ως ίσχυε και παλαιότερα) και να δοθεί το κτίριο στο οποίο στεγάζεται επί του παρόντος το Διοικητικό Δικαστήριο στους δικαστές που εκδικάζουν υποθέσεις backlog,  λύση πιο πρακτική και λειτουργική για όλους.

 

(5) Έχουμε περαιτέρω ζητήσει επανεξέταση της εν λόγω απόφασης και άμεση συνάντηση για συζήτηση και εξεύρεση της καλύτερης δυνατής λύσης τόσο για αυτό το θέμα όσο και για υπόλοιπα σοβαρά προβλήματα που παρουσιάζονται καθημερινώς στον χώρο των δικαστηρίων της Λευκωσίας και ταλαιπωρούν δικαστές, δικηγόρους και κοινό. Στην εν λόγω συνάντηση ζητήσαμε να είναι παρόντες όλοι οι επηρεαζόμενοι και φυσικά η Διοικητική Πρόεδρος του Δικαστηρίου μας, η Διοικητική Πρωτοκολλητής και ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου.

 

(6) Η μοναδική οδός βελτίωσης της κατάστασης είναι μέσω της αμφίδρομης συνεργασίας και όχι μέσω μονομερών αποφάσεων. Θα σας κρατούμε ενήμερους για τις εξελίξεις και για τυχόν επόμενα βήματα.

 

Εκ της Επιτροπής του Δικηγορικού Συλλόγου Λευκωσίας.

0

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ