ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ (NEWSLETTER) ΜΑΡΤΙΟΣ 2021

ΜΗΝΙΑΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

(Newsletter)

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ

ΜΑΡΤΙΟΣ 2021

 

Αγαπητές / Αγαπητοί,

 

Κατά τον μήνα Μάρτιο του 2021 έλαβαν χώρα οι εξής κύριες δράσεις του Συμβουλίου:

 • ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Έλαβε χώρα η τακτική συνεδρία του Συμβουλίου. Οι βασικότερες αποφάσεις που λήφθηκαν, ήταν:

(Α) Συνεδρία 02/03/2021 (διαδικτυακή)

 1. Διάφορα/Απορρέοντα
 • Διαδικασία Δικογράφων, να γίνεται λίστα και να υπογράφεται ποια δικόγραφα παραλαμβάνονται από τους Πρωτοκολλητές.
 • Παράπονα από Δικαστές για την τήρηση της διαδικασίας εμφανίσεων με emails. Να ετοιμαστεί σχετική ανακοίνωση από την κα Γιάννα Ρούσου.
 • Έχει καθαριστεί το πάρκινγκ και έχει διορθωθεί η μπάρα του πάρκινγκ.
 • Θα διερευνηθεί το θέμα των αποχωρητηρίων για δικηγόρους, εάν μπορούμε να προχωρήσουμε με βελτιωτικές εργασίες.
 • 22/04/21 θα έχουμε παρουσίαση από την Έντιμη Πρόεδρο του Δικαστηρίου Ελέγχου Ενοικιάσεων κα Λ. Καμμίτση.
 1. Βιβλιοθήκη
 • Προχωρά η διαδικασία, θα γίνει ενημέρωση σε μεταγενέστερο στάδιο όταν θα υπάρχουν ουσιαστικές εξελίξεις.
 1. Ι-justice
 • Τρίτη 09/03/2021 ώρα 12:30 θα γίνει συνάντηση με τον Διοικητικό Πρόεδρο για να ξεκινήσει δοκιμαστικά εφαρμογή του συστήματος.
 • Το σύστημα θα τεθεί μάλλον πιλοτικά σε εφαρμογή στην Λευκωσία από Απρίλη όσον αφορά μόνο νέες υποθέσεις.
 1. Επικοινωνία με Διοικητικό Πρόεδρο (συνάντηση, θέματα ποινικών)
 • Θα παραδοθεί σχετική επιστολή-ανακοίνωση στην συνάντηση στις 09/03/2021 και να τεθεί και το θέμα των ποινικών υποθέσεων και τον ορισμό των αποδείξεων σε πιο σύντομη ημερομηνία.
 1. Πιστωτική κάρτα για τον Σύλλογο
 • Να ληφθούν προσφορές από Ταμία και να γίνει νέα συνεδρία (έκτακτη).
 • Να ετοιμαστεί κατάσταση εσόδων-εξόδων από Ταμία για τους τελευταίους μήνες.
 1. Δικαστήριο Διεθνούς Προστασίας
 • Ενημέρωση και συζήτηση.

 

 • ΔΡΑΣΕΙΣ

02/03/21             9η Απολύμανση κτηρίων.

Σε συνεννόηση με την Διοικητική Πρωτοκολλητή του Ε.Δ.Λ. πραγματοποιήθηκε απολύμανση από εξειδικευμένο συνεργείο σε όλες τις αίθουσες του Δικηγορικού Συλλόγου και σε όλα τα κτήρια του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας.

09/03/21             Συνάντηση για το ijustice.

Ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Λευκωσίας κ. Μιχάλης Βορκάς, ο Αντιπρόεδρος κ. Νικόλας Κουρσάρης, ο β. Γραμματέας κ. Δημήτρης Καϊλης και ο εκπαιδευτής κ. Χαράλαμπος Νικολάου συναντήθηκαν με τον Έντιμο Διοικητικό Πρόεδρο του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας κ. Λ. Καλογήρου, τον Έντιμο Δικαστή κ. Λ. Πασχαλίδη, τον Έντιμο Δικαστή κ. Μ. Χαραλάμπους και Πρωτοκολλητή του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, σε σχέση με το i-justice.

10/03/21             Υπουργείο Υγείας – Δωρεάν εξέταση (rapid test)

                                    Για Δικηγόρους και Εργαζόμενους στα Δικαστήρια

16/03/21             10η Απολύμανση κτηρίων.

Σε συνεννόηση με την Διοικητική Πρωτοκολλητή του Ε.Δ.Λ. πραγματοποιήθηκε απολύμανση από εξειδικευμένο συνεργείο σε όλες τις αίθουσες του Δικηγορικού Συλλόγου και σε όλα τα κτήρια του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας.

17/03/21             Υπουργείο Υγείας – Δωρεάν εξέταση (rapid test)

 Για Δικηγόρους και Εργαζόμενους στα Δικαστήρια

24/03/21             Υπουργείο Υγείας – Δωρεάν εξέταση (rapid test)

Για Δικηγόρους και Εργαζόμενους στα Δικαστήρια

30/03/21             11η Απολύμανση κτηρίων.

Σε συνεννόηση με την Διοικητική Πρωτοκολλητή του Ε.Δ.Λ. πραγματοποιήθηκε απολύμανση από εξειδικευμένο συνεργείο σε όλες τις αίθουσες του Δικηγορικού Συλλόγου και σε όλα τα κτήρια του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας.

30/03/21             Επίσκεψη στα Φυλακισμένα Μνήματα

Αντιπροσωπεία της Επιτροπής του Δικηγορικού Συλλόγου Λευκωσίας και δικηγόροι επισκέφθηκαν τα Φυλακισμένα Μνήματα, όπου κατέθεσαν στεφάνι και ξεναγήθηκαν στους χώρους των κρατητηρίων αλλά για στο χώρο όπου βρίσκεται η αγχόνη και τίμησαν με κάθε λαμπρότητα την επέτειο του Εθνικοαπελευθερωτικού Αγώνα 1955 – 1959.

31/03/21             Υπουργείο Υγείας – Δωρεάν εξέταση (rapid test)

Για Δικηγόρους και Εργαζόμενους στα Δικαστήρια

31/03/21             Διαδικτυακή Εκδήλωση

Η Επιτροπή του Δικηγορικού Συλλόγου Λευκωσίας με αφορμή την επέτειο του Εθνικοαπελευθερωτικού Αγώνα 1955 – 1959 πραγματοποίησε διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα: «Από τα κρατητήρια των Άγγλων στη Δικηγορία», με ομιλητή τον κ. Ρένο Λυσιώτη, ο οποίος κατά την διάρκεια του Αγώνα ανέλαβε την υπεράσπιση μιας σειράς αγωνιστών ενώπιον των αποικιοκρατικών Ειδικών Δικαστηρίων μαζί με άλλους Κύπριους Δικηγόρους και διετέλεσε μέλος της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Δικηγορικού μας Συλλόγου.

Η διαδικτυακή εκδήλωση βρίσκεται στην σελίδα του Δικηγορικού Συλλόγου Λευκωσίας στο Facebook. (https://www.facebook.com/nicosiabarassociation)

 

 • ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

03/03/21              Ανακοίνωση – Δειγματοληψία Rapid Test

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας από τις 10/03/2021 συμπεριλήφθηκε ως σημείο δειγματοληψίας για το πρόγραμμα ελέγχου με τη μέθοδο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) κάθε Τετάρτη μεταξύ των ωρών 10:00 – 12:00 π.μ.

03/03/21             Παράταση Ανανέωσης Αδειών Επαγγέλματος

Έχει δοθεί παράταση για την ανανέωση των αδειών ασκήσεως του επαγγέλματος μέχρι και 30/06/2021 λόγω των συνθηκών που επικρατούν και των μέτρων που έχουν επιβληθεί συνεπεία της πανδημίας.

Υπενθυμίζουμε ότι για σκοπούς ανανέωσης και πρώτης εγγραφής της άδειας ασκήσεως του επαγγέλματος από τον Δικηγορικό Σύλλογο Λευκωσίας για το έτος 2021, παρακαλούμε όπως ακολουθήσετε την πιο κάτω διαδικασία:

https://www.nba.org.cy/diadikasia-ananeosis-kai-protis-engrafis-etisias-adeias-askisis-tou-epangelmatos/

17/03/21             Επιστολές σε Ασφαλιστικές Εταιρείες

Με θέμα: Προσφορά για ομαδικό συνταξιοδοτικό πρόγραμμα Δικηγόρων.

17/03/21             Επιστολές σε Ασφαλιστικές Εταιρείες

Με θέμα: Προσφορά για ομαδικό πρόγραμμα επαγγελματικής ασφάλισης Δικηγόρων.

19/03/21             Μηνιαίο Ενημερωτικό Δελτίο – Φεβρουάριος 2021

 

 • ΔΙΑΦΟΡΑ

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Λευκωσίας, μέσω της Επιτροπής Σεμιναρίων του, αποφάσισε και προχώρησε στην οργάνωση δύο διαδικτυακών εκδηλώσεων εντός του μηνός Απριλίου, οι οποίες θα απευθύνονται αποκλειστικά σε δικηγόρους και θα αναγνωρίζονται ως πιστοποιημένα προγράμματα για σκοπούς Συνεχιζόμενης Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (ΣΕΕ), σύμφωνα με τον Κανονισμό Κ.Δ.Π 386/2017. Συγκεκριμένα θα διοργανωθούν οι πιο κάτω διαλέξεις:

(α)     Στις 08/04/2021 η διάλεξη με θέμα «Αντεξέταση: Σκοπός, Αρχές, Προετοιμασία και Κανόνες Εφαρμογής» με τον κ. Ηλία Στεφάνου

και

(β)     Στις 22/04/2021 η διάλεξη με θέμα «Οι τελευταίες νομοθετικές και νομολογιακές εξελίξεις στην Περί Ενοικιοστασίου Νομοθεσία. Έχει η πανδημία επηρεάσει τα θέματα εξώσεων και καθορισμού ενοικίων;» με την Έντιμη Πρόεδρο του Δικαστηρίου Ελέγχου Ενοικιάσεων κα Λεύκια Καμμίτση.

Η Επιτροπή Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συλλόγου μας θα διοργανώσει την 14/04/2021 διαδικτυακή παρουσίαση με θέμα “Σεξουαλική παρενόχληση στο χώρο εργασίας – Νομική πτυχή, πρόληψη και αντιμετώπιση του φαινομένου” .

Προσκλήσεις έχουν ήδη σταλεί και γίνει αποδεκτές από την Υπουργό Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Αιμιλιανίδου, από την Επίτροπο Διοικήσεως και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Λοττίδη. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με την Επιτροπή Νέων Δικηγόρων του ΠΔΣ θα απευθύνεται αποκλειστικά σε δικηγόρους και θα αναγνωριστεί ως πιστοποιημένο προγράμμα το οποίο θα λάβει 2 μονάδες, για σκοπούς Συνεχιζόμενης Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (ΣΕΕ), σύμφωνα με τον Κανονισμό Κ.Δ.Π 386/2017.

Ευχαριστούμε για την στήριξη σας.

Θα συνεχίσουμε την προσπάθεια προς το καλώς νοούμενο συμφέρον όλων μας αλλά και της δικαιοσύνης και είμαστε πρόθυμοι να ακούσουμε εισηγήσεις και/ή απόψεις σας σχετικά.

 

Εκ του Συμβουλίου

20/04/2021

0

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ