Φόρτωση Εκδηλώσεις

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

17 Φεβρουαρίου, 2022 @ 12:00 μμ - 1:00 μμ

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Είναι με μεγάλη μας λύπη που αναγκαζόμαστε να επικοινωνήσουμε ξανά μαζί σας σχετικά με ένα ζήτημα που αφορά όλους μας και τον τρόπο διαχείρισης του ο οποίος θα έπρεπε να είναι αυτονόητος. Δυστυχώς όμως παρά τα αυτονόητα βρεθήκαμε και πάλι στη θέση να ανακοινώνονται μέτρα που αφορούν την καθημερινότητα των δικηγόρων, επηρεάζοντας τον τρόπο εργασίας αλλά και την ίδια τη βιωσιμότητα του επαγγέλματος χωρίς τη προγενέστερη διαβούλευση μαζί μας. Το θέμα που προκύπτει με τη μετακίνηση των Δικαστών που έχουν επιφορτιστεί με την εκδίκαση των υποθέσεων του backlog στο χώρο που στεγαζόταν το πρώην ξενοδοχείο «Φιλοξενία» θα δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα στους συναδέλφους και ειδικότερα σε αυτούς που δεν εργάζονται σε γραφεία που εργοδοτούν μεγάλο αριθμό δικηγόρων.

Θέσαμε το ζήτημα στο Ανώτατο Δικαστήριο με επιστολή μας ζητώντας διαβούλευση και συνάντηση και προτείνοντας άλλη λύση για να λάβουμε αρνητική απάντηση.

Έχουμε στοιχειώδη αντίληψη και αντιλαμβανόμαστε πλήρως τα τεράστια προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί εδώ και χρόνια αφενός μεν από την απροθυμία των εκάστοτε κυβερνήσεων να δημιουργήσουν ένα ενιαίο χώρο ικανό να στεγάσει κάθε Δικαστήριο της επαρχίας μας και αφετέρου από τις λανθασμένες κατά τη κρίση μας αποφάσεις του Ανώτατου Δικαστηρίου σχετικά με τις μεταστεγάσεις των Ειδικών Δικαστηρίων και μεταγενέστερα της μεταστέγασης του Διοικητικού Δικαστηρίου. Τη δική μας καθημερινότητα εξάλλου είναι που επηρεάζουν οι συγκεκριμένες αποφάσεις και όχι τη καθημερινότητα οποιουδήποτε άλλου με ότι αυτό συνεπάγεται. Η απουσία των δικηγόρων από την οποιαδήποτε συζήτηση για το οποιοδήποτε θέμα αφορά το επάγγελμα μας είναι απαράδεκτη και αυτό κάποτε πρέπει να τελειώσει.

Λαμβάνοντας υπόψη όλα όσα έγιναν τον τελευταίο καιρό όχι μόνο αναφορικά με το συγκεκριμένο θέμα αλλά και τα γενικότερα προβλήματα των κτιρίων των Δικαστηρίων της Λευκωσίας  ενημερώνουμε τα μέλη μας ότι έχουμε λάβει την απόφαση όπως ως πρώτο μέτρο στις 17.2.2022 κατέλθουμε σε στάση εργασίας και ταυτόχρονη εκδήλωση διαμαρτυρίας μεταξύ των ωρών 10:00 π.μ. έως 11:00 π.μ.. Η εκδήλωση διαμαρτυρίας θα λάβει χώρα μπροστά από το χώρο του Ανωτάτου Δικαστηρίου και παρακαλούνται όλοι οι συνάδελφοι να παρευρεθούν στο χώρο για να δοθεί ξεκάθαρα το μήνυμα που πρέπει σε όλες τις κατευθύνσεις.   Σημειώνουμε ότι η ως άνω στάση εργασίας αποτελεί το πρώτο προειδοποιητικό μέτρο μη αποκλειομένης και της λήψης αποφάσεων  για πιο εκτεταμένα και/ή γενικευμένα μέτρα στο μέλλον.

Εκ της Επιτροπής του Δικηγορικού Συλλόγου Λευκωσίας

Μοιραστείτε το

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
17 Φεβρουαρίου, 2022
Ώρα:
12:00 μμ - 1:00 μμ
Κατηγορία Εκδήλωση:

Διοργανωτής

Δικηγορικός Σύλλογος Λευκωσίας
Τηλέφωνο:
22674594
Email:
info@nba.org.cy
Προβολή ιστότοπου Διοργανωτής
0

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ