Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Ενόψει της επικείμενης έναρξης της δικαστικής περιόδου 2021-2022 σας ευχόμαστε καλή νέα δικαστική χρονιά με υγεία και δύναμη.

Επιπλέον επιθυμούμε να φέρουμε εις γνώση σας τα κάτωθι:

1.I-JUSTICE

Υπενθυμίζουμε ότι το σύστημα ηλεκτρονικής δικαιοσύνης (ijustice) έχει τεθεί σε πλήρη λειτουργία από τις 21/07/2021 σε όλα τα Δικαστήρια εκτός από το Διοικητικό Δικαστήριο Διεθνούς Προστασίας και σε σχέση με όλες τις δικαιοδοσίες εκτός από την Ποινική Δικαιοδοσία του Επαρχιακού Δικαστηρίου, του Κακουργιοδικείου και του Ανωτάτου Δικαστηρίου. Η εφαρμογή/λειτουργία του ijustice αφορά μόνο τις νέες υποθέσεις που θα καταχωρούνται, ενώ θα υπάρχει παράλληλα η δυνατότητα και φυσικής καταχώρισης εγγράφων.

Είναι παρότρυνση μας όπως χρησιμοποιείτε το σύστημα των ηλεκτρονικών καταχωρήσεων. Ως προς τούτο, ο Δικηγορικός Σύλλογος Λευκωσίας:

(Α)         έχει ορίσει υπεύθυνο άτομο, το οποίο θα εξυπηρετεί δικηγόρους – μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Λευκωσίας – στο χώρο του Εντευκτηρίου του Συλλόγου, για όλο το μήνα Σεπτέμβριο του 2021.

Η εξυπηρέτηση θα γίνεται κάθε Δευτέρα και Τετάρτη μεταξύ των ωρών 10.00 π.μ. – 12.00 π.μ. και Παρασκευή μεταξύ των ωρών 10.00 π.μ. – 11.30 π.μ., αρχής γενομένης από την Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2021 και κατόπιν ραντεβού, το οποίο θα μπορείτε να διευθετήσετε τηλεφωνικώς στο 22674594 από σήμερα. Κάθε ραντεβού θα είναι ανά καταχώριση και ανά δεκάλεπτο και σειρά προτεραιότητας θα έχουν δικηγόροι ή δικηγορικά γραφεία που δεν έχουν εξυπηρετηθεί ξανά προηγουμένως.

Σημειώνεται ότι, βασικός σκοπός της πιο πάνω διευθέτησης δεν είναι η εξυπηρέτηση για καταχωρήσεις, αλλά η επεξήγηση και εκμάθηση του συστήματος και του τρόπου καταχώρισης, ειδικότερα σε συναδέλφους που δεν έχουν ιδιαίτερη γνώση ηλεκτρονικών υπολογιστών και/ή χειρισμού τους.

(Β)         έχει δημιουργηθεί το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο queries@nba.org.cy, όπου οι δικηγόροι θα μπορούν να αποστέλλουν τυχόν απορίες ή προβλήματα που αντιμετωπίζουν κατά την εφαρμογή του συστήματος, τα οποία θα μελετώνται και θα απαντώνται το συντομότερο δυνατό ή θα αποστέλλονται αναλόγως στο Ανώτατο Δικαστήριο ή στην ανάδοχο εταιρεία προς επίλυση.

2.BACKLOG

Εξ’ όσων έχουμε ενημερωθεί με την έναρξη της νέας δικαστικής χρονιάς, στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας θα εφαρμοσθεί Πρόγραμμα Εκδίκασης Καθυστερημένων Υποθέσεων (Backlog). Για το σκοπό αυτό έχουν ορισθεί 8 Δικαστές, οι οποίοι θα είναι επιφορτισμένοι για την άμεση διεκπεραίωση των εκκρεμουσών υποθέσεων που έχουν καταχωρηθεί μέχρι τις 31/12/2013.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Λευκωσίας θα επιδιώξει την πραγματοποίηση συναντήσεων με όλους τους εμπλεκόμενους, με σκοπό την καλύτερη εφαρμογή του Προγράμματος Εκδίκασης Καθυστερημένων Υποθέσεων (Backlog). Θα σας κρατήσουμε ενήμερους για τις εξελίξεις επί του θέματος.

Εκ της Επιτροπής του Δικηγορικού Συλλόγου Λευκωσίας.

0

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ