Ο Δ.Σ.Λ. ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΠΟΥ ΣΤΡΑΦΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΣΙΓΜΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ

 

Με αποτροπιασμό  και απογοήτευση παρακολουθήσαμε ψες τα σοβαρά έκτροπα και την οχλαγωγία μερίδας πολιτών που εισέβαλαν παράνομα στους χώρους του τηλεοπτικού σταθμού Σίγμα.

Οι πράξεις βίας και οι τραμπουκισμοί δεν έχουν θέση σε μια δημοκρατική κοινωνία.

Καταδικάζουμε τις παράνομες πράξεις που στράφηκαν κατά της ελευθερίας της έκφρασης  κατά δημοσιογράφων και εργαζομένων στον τηλεοπτικό σταθμό Σίγμα στους οποίους μάλιστα προκάλεσαν σοβαρές ζημιές.

Ως εκπρόσωποι του μεγαλύτερου Δικηγορικού Συλλόγου της Κύπρου καλούμε τον Γενικό Εισαγγελέα, την Υπουργό Δικαιοσύνης και τον Αρχηγό Αστυνομίας να λάβουν όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα για να εξευρεθούν και να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι νυκτόβιοι κουκουλοφόροι παραβάτες.

Καλούμε τους Θεσμούς να αφουγκρασθούν τα μηνύματα που αποστέλλουν αυτές οι παράνομες ενέργειες βίας και τρόμου και να εντοπίσουν τα αίτια που προκαλούν αυτά τα φαινόμενα και να λάβουν όλα τα μέτρα για μη επανάληψη τους.

Ομοίως θα πρέπει να εντοπισθούν και να καταγγελθούν όλοι όσοι υποθάλπουν την παραβίαση των διαταγμάτων του κράτους για προστασία από την πανδημία.

Τονίζουμε παράλληλα την έντονη διαφωνία μας με ενέργειες που αντιστρατεύονται τα δικηγορικά θέσμια και προέρχονται από συναδέλφους που με κίνητρο την άγρα πελατών συνηγορούν στην δημιουργία τέτοιων φαινομένων και προειδοποιούμε πως οποιαδήποτε τέτοια ενέργεια θα αντιμετωπισθεί με την ανάλογη καταγγελία τους στο αρμόδιο πειθαρχικό όργανο του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου.

Εκ της Επιτροπής του Δικηγορικού Συλλόγου Λευκωσίας

0

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ