ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΜΕΤΡΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ ΤΗΣ ΝΟΣΟΥ COVID-19

Αγαπητοί συνάδελφοι,

 

Επισυνάπτουμε τις κατευθυντήριες οδηγίες του Υπουργείου Υγείας ημερ. 09/06/2021 αναφορικά με τα μέτρα ελέγχου και πρόληψης της διασποράς της νόσου COVID-19 στους χώρους του Δικαστηρίου.

 

Είναι μετά λύπης που παρατηρούμε ότι αυτές δεν εφαρμόζονται με αποτέλεσμα ο κίνδυνος από την εξάπλωση της πανδημίας να παραμένει μεγάλος.

 

Προτεραιότητα μας είμαι η υγεία των μελών μας όπως και φυσικά των Δικαστών και του προσωπικού των Δικαστηρίων και για αυτό καλούμε όλους τους αρμοδίους για άμεση εξεύρεση λύσεων που θα διασφαλίζει την δημόσια υγεία.

 

Λυπούμαστε να παρατηρήσουμε πως κανένας δεν μας έχει ενημερώσει για το εάν και ποιος ανέλαβε ως υπεύθυνος ασφάλειας και υγείας του κάθε Δικαστηρίου της Επαρχίας μας μέχρι σήμερα.

 

Όσων αφορά τις αίθουσες και τους χώρους πέριξ αυτών το μόνο που παρατηρούμε είναι την καθ’ ολοκληρίαν παράβαση των οδηγιών του Υπουργείου Υγείας.

 

Τέλος, μέσα από τις πιο πάνω οδηγίες δικαιώνεται η θέση μας πως επιβάλλεται η άμεση θεσμοθέτηση μέρους των εμφανίσεων στις Δικαστικές διαδικασίες μέσω ηλεκτρονικών μηνυμάτων για αποφυγή συνωστισμού και κινδύνων από την παγκόσμια πανδημία που οδηγεί ακόμα και στον θάνατο.

 

Είμαστε πάντοτε στη διάθεση όλων για γόνιμο διάλογο.

 

 

Επιτροπή Δικηγορικού Συλλόγου Λευκωσίας.

0

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ