ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΕΝΤΙΜΗ ΠΡΟΕΔΡΟ ΑΝΩΤΑΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί συνάντηση του Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Λευκωσίας και μελών της Επιτροπής μαζί με την Έντιμη Πρόεδρο του Ανωτάτου Δικαστηρίου στην παρουσία και άλλων Έντιμων Δικαστών του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

 

Μεταφέραμε τις ανησυχίες των μελών μας αναφορικά με την ανακοίνωση του Ανωτάτου Δικαστηρίου ημερ. 03/06/2021, τα αιτήματα μας για συνέχιση της επικοινωνίας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και αποφυγής αχρείαστων εμφανίσεων και συζητήθηκαν διάφορες προτάσεις οι οποίες θα εξεταστούν και αποφασιστούν από την Ολομέλεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

 

Τονίσαμε ότι το κτιριακό πρόβλημα που υπάρχει στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας γίνεται εντονότερο αυτή την περίοδο όπου τα υγειονομικά πρωτόκολλα δεν μπορούν να εφαρμοστούν.

 

Σαν Επιτροπή σημειώσαμε ότι είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε σε νέα συνάντηση, τρόπους και λύσεις οι οποίοι θα είναι προς όφελος τόσο των Δικηγόρων όσων και των Δικαστών όπως επίσης και του προσωπικού των Δικαστηρίων. Αιτηθήκαμε δε την άμεση επαναφορά του καθεστώτος που ίσχυε μέχρι σήμερα για τις πρώτες εμφανίσεις και την ηλεκτρονική επικοινωνία με το Δικαστήριο τουλάχιστον μέχρι να ολοκληρωθεί η τρέχουσα Δικαστική περίοδος.

 

Στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη συγκέντρωση των μελών της Επιτροπής και άλλων συναδέλφων έξω από το Ανώτατο Δικαστήριο.

 

Επαναλαμβάνουμε ότι σκοπός δεν είναι η αντιπαράθεση αλλά η συνεργασία προς τον σκοπό εξεύρεσης και εφαρμογής άμεσων λύσεων που και θα συμβάλουν στην συνέχιση της λειτουργίας των Δικαστηρίων και θα προστατεύσουν την δημόσια υγεία.

 

Προς τον σκοπό αυτό είμαστε στη διάθεση όλων των αρμοδίων για συζήτηση και θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες μας. Θα επανέλθουμε με νεώτερη ενημέρωση και εισηγήσεις ανάλογα με τις εξελίξεις.

0

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ